Januari 2016 

Nieuwe diavoorstelling is te zien op onze website! En het financiële jaarverslag 2014 is toegevoegd onder het kopje: ANBI Voorwaarden.

 

December 2015 

Wij willen iedereen een bijzonder mooi en liefdevol 2016 wensen. En tevens willen wij een ieder die Roots4Kids in het afgelopen jaar op de een of andere manier gesteund heeft ontzettend bedanken voor jullie vertrouwen!

 

November 2015

Tot dusverre heeft Roots4Kids voornamelijk financiële donaties vanuit Nederland gekregen, maar het lijkt erop dat er nu lokaal steeds meer intsanties en groepen zich in willen zetten voor het project. Dit is natuurlijk een hele goede ontwikkeling! Want wij hadden bij oprichting erop ingezet dat het huis zich zelf op den duur zou kunnen financiëren. Door financiële donaties zoals die van ECOBANK kunnen wij er weer een maand of drie tegenaan. Alle donaties groot of klein zijn natuurlijk van harte welkom, wij zijn met alles blij!

Ook is het tassenproject (met handgemaakte boodschappentassen van gerecyclede materialen), een succes. De tassen blijken in Nederland erg gewild en vooral het verhaal erachter spreekt mensen aan. De tassen worden namelijk gemaakt door jongeren die in de gevangenis zitten. Deze jongeren krijgen daar geen eten en zijn dus aangewezen op familie en vrienden of op hun eigen vindingrijkheid. Zij maken van oude rijst zakken, een plankje, en wol een mooie handgeborduurde boodschappentas. Al deze tassen zijn uniek, omdat de wol steeds weer andere kleuren heeft (dit is afhankelijk van de wollen truien die door een tussenpersoon op de markt voor ze gevonden wordt. Die truien worden uitgehaald en gebruikt voor de tas.)

 

Januari 2015

In januari 2015 is Karin (bestuurslid) naar Kameroen geweest. Zij heeft daar regelmatig contact gehad met andere NGO's en er zijn afspraken gemaakt met Esther Omam van Reach Out om elkaar daar waar mogelijk te ondersteunen. Daarnaast heeft Karin ook uitgebreid gesproken met de lokale werknemers van Roots4Kids en dit heeft ervoor gezorgd dat de samenwerking weer een extra stimulans heeft gekregen. 
Karin heeft ook met alle kinderen gesproken en vooral met de oudere jongeren heeft zij openhartige gesprekken gevoerd. Al met al was het dus een geslaagde trip en we hopen dat we de gelegde contacten met Reach Out in de nabije toekomst kunnen gaan benutten.

 

11 Oktober 2014

Op 11 oktober hadden we ons twee jaarlijkse feest ter gelegenheid van Roots4Kids. Helaas wat de opkomst dit jaar wat klein, maar we hebben met z'n allen een meer dan gezellige en informatieve middag gehad! We hebben uitgebreid met alle bezoekers kunnen spreken, wat dan weer het voordeel is van een kleine opkomst. Bedankt voor jullie aanwezigheid en tot over twee jaar!

 

September 2014

Half september waren de uitreikingen van de NRC Charity Awards. Helaas zaten we niet tussen de prijswinnaars, maar wat wel een grote opsteker was dat de jury lang heeft gediscussieerd over onze inzending! Ze waren erdoor gepakt en vroegen zich af wat zij zelf zouden doen als ze voor de keuze gesteld zouden worden: voeding, onderwijs, onderdak. Wat kies je dan? Wij kregen het advies mee om volgend jaar zeker weer mee te dingen naar de prijzen! Goed gedaan dus Alexander en Karlijn!

 

Ouder nieuws

Vanaf 17 november 2013 was het druk in het huis van Roots4Kids. We waren ineens met negen extra mensen aanwezig om te klussen en om met de kinderen aan de slag te gaan. Het is bijzonder om te merken dat wanneer je met meer mensen bent, je ineens op andere dingen gaat letten. Zo ga je al snel met een westers oog kijken en dat is niet altijd verstandig. Dit omdat onze standaard in Nederland zo anders is dan die in Kameroen en dus is het lastig om vergelijkingen te gaan maken. In Nederland is het makkelijk om je huis schoon en netjes te houden, maar in Kameroen is dat wel even iets anders. We kampen in Kameroen nog vrijwel dagelijks met een tekort aan water, waardoor het lastiger wordt om het huis netjes schoon te houden. Maar we hebben geprobeerd om toch wat tips mee te geven over hoe dingen makkelijker bij te houden zijn. Na al het geklus zag het huis er weer super gezellig en verzorgd uit en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft!

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer een kleine omweg gemaakt en heeft het huis in Kameroen bezocht, alvorens hij naar Nederland is gegaan. Alle kinderen kennen het Nederlandse Sinterklaasfeest en zij waren dan ook ontzettend blij dat zij hun schoen mochten zetten. En op 29 november kwam er ineens een harde bons op de deur, waardoor sommige kinderen bijna een hartverzakking kregen. Sinterklaas was dus echt gekomen en hij had zelf een kleine versie van zijn grote boek meegegeven, zodat wij de kinderen voor konden lezen wat er over hen zoal doorgegeven was aan de Sint. Voor eenieder was er weer een leuk cadeau en zo werd ook Sinterklaas in Kameroen een mooi feest!