Wie zijn we?

De medewerkers van Roots4Kids in Kameroen:

 

Moussa Yaya

Moussa is al bij ons sinds we begonnen met het ontginnen van het land. Toen het huis open ging begon hij als nachtwaker, maar nu is hij de rechterhand van het project. Hij is bijna 24 uur per dag in touw om alles te organiseren en regelen. Hij draagt zorg voor de dagelijkse adminstratie, onderhoudt de contacten met families, instanties en scholen. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met de varkensfarm en werkt hij in de moestuin. Hij zorgt voor de nodig mond op mond reclame, waardoor er regelmatig groepen en individuen langskomen met giften en donaties.

Namondo Ikome Mary

Mary is al weer geruime tijd bij ons en heeft het erg naar zin in dit werk. Zij houdt zich bezig met de verzorging en opvoeding van de kinderen en tevens draagt zij zorg voor het schoonhouden van het huis en ondersteunt zij de jongere kinderen met het doen van hun was. Door dit werk is Mary in staat om haar eigen gezin te onderhouden en haar kinderen naar school te kunnen sturen, wat iets is wat voorheen vrijwel onmogelijk was door een gebrek aan inkomsten. Mary is nu ruim anderhalf jaar oma en zij heeft vrijwel dagelijk de zorg voor haar oudste kleindochter. Hierdoor kan haar dochter verder studeren. Mary is iemand die vrijwel nooit klaagt en zij doet nu haar werk vaak met haar kleindochter op haar rug.

 

Eposi Sofia

Sofia is in november 2013 bij ons komen werken, ter vervanging van Claudia. Zij is heel blij dat zij nu werk heeft gevonden en het contact met de kinderen en de andere stafleden verloopt prettig. Sofia is rustig, vriendelijk en geeft duidelijk haar mening, en dit laatste is in Kameroen niet altijd het geval. Sofia woont in het dorp even verderop, dus het is voor haar goed te doen om te voet naar het werk te komen. Wij hopen dat zij nog een lange tijd bij ons zal blijven om voor de kinderen te zorgen.

 

Het bestuur van Roots4Kids in Nederland:

 

Christel Hooijkaas - Voorzitter

Na een lange tijd in Kameroen in het huis verbleven te hebben, ben ik nu weer woonachtig in Nederland. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alles goed loopt in het huis en dat blijkt bij ieder bezoek aan Kameroen ook weer. Wanneer ik in het huis ben, zien de kinderen er gezond en gelukkig uit. De kinderen hebben het naar hun zin in het huis en ik heb het gevoel dat het huis ook echt hun thuis is geworden en dat was het streven. Waar wij ons nu volledig op gaan richten, is de continuiteit van het huis. Er zijn nu een aantal jongeren die al (bijna) 18 jaar zijn en met hen moeten we kijken hoe we hen naar zelfstandigheid kunnen begeleiden. Wij zullen hen natuurlijk blijven ondersteunen tijdens hun studie en daarna bekijken wij hoe de jongeren ook iets terug kunnen doen voor het project.

 

Karin Verweij - Secretaris

Na een stage van 5 maanden in Kameroen kunnen genieten van de het land en de mensen. Nu via Roots4Kids in de gelegenheid om nog meer terug te doen. Samen met Roots4Kids mag ik op kleinschalige wijze bijdragen aan het geluk van kinderen en volwassen. De verschillende bezoeken in de afgelopen jaren hebben me iedere keer weer met de voeten op de grond gezet en doen beseffen dat we het in Nederland heel erg goed hebben. Ook heb ik gezien dat de staff in Kameroen het heel goed doet en op hun eigen wijze het huis draaiende houden.
 
 

Linda Verhage - Penningmeester

Hi, ik ben Linda Verhage en ik ben een vriendin van Christel. Ik hoorde van de plannen om een feest te organiseren in het huis in Kameroen.
Hier wilde ik heel graag deel van uit maken om ook iets te kunnen betekenen voor Roots4Kids! Vanaf dat moment ben ik steeds meer betrokken bij de plannen en ideeën voor Roots4Kids. Ik heb het bezoek en feest in Kameroen ervaren als welkom en dankbaar! Het geluk en mogelijkheden die de kinderen en werknemers worden  gegeven door dit project doen mij goed en hierdoor wil ik me alleen maar meer inzetten voor Roots4Kids. Ik hoop dit nog lang te kunnen doen. Sinds april 2015 heb ik de taak van penningmeester van Jan overgenomen.  

 

Jan Tybout - Vrijwilliger

In 2010 ben ik gevraagd om de financiën op te pakken. Administratie is mijn vak. Toen ben ik steeds meer betrokken geraakt bij het wel en wee van het huis in Kameroen. Zowel praten over het onderhoud van het huis, lokaal geld verdienen, het houden van kippen en varkens etc. Ook het begeleiden van stagiaires, in Nederland als ter plekke. Wel op afstand, in Kameroen ben ik nog niet geweest. Internet maakt de wereld klein, ook vanuit Koedijk mijn woonplaats. Belangrijk is om een goed business plan te hebben om ter plekke iets op te starten naast het begeleiden van de kinderen. Het maken en verkopen van tassen is zo’n voorbeeld. Ervaring heb ik voldoende om hier een aanzet aan te geven. Sinds     ben ik niet meer als penningmeester actief, maar als vrijwillger blijf ik natuurlijk nog wel verbonden met het project. 

 

Karlijn Veldkamp - Vrijwilliger

Tijdens mijn stage in 2010 in Kameroen kwam ik in aanraking met Roots4Kids en bracht toen vele vrije uurtjes door in het sfeervolle en veilige huis. Huiswerk maken met de kids of met z'n allen een dagje op stap; mijn hart was gestolen door dit fantastische project en uiteraard ook door de kinderen en de staf. Toen ik terug in Nederland weer in contact kwam met Christel besloot ik ook vanuit Nederland mijn bijdrage te leveren en ben ik sinds 2012 vrijwilliger. Roots4Kids is een kleinschalig maar krachtig project waardoor een groep kinderen en jongeren een toekomst kunnen opbouwen en hun dromen kunnen nastreven in het mooie maar kansarme Kameroen!